Pilea

Even wat anders tussendoor.

Zie hier de Pilea peperomioides van heel heel heel heel heel etc.. dichtbij. Dat is schijnbaar een op dit moment vrij hippe kamerplant. Vooral ook omdat stekjes doorgeven leuk is en het een makkelijke plant zou zijn. Hier staat er eentje die ik gewoon tijdens het hoogtepunt van de hype bij een tuincentrum kocht. Me op geen enkele manier bewust van hoe hip ik bezig was.

Afijn. Staat hier, doet het aardig alleen verliest af en toe een blad. Waarschijnlijk omdat we aan ongeneselijk lage luchtvochtigheid lijden in dit huis.

Allemaal bijzaak. We kochten een microscoop. Daar ging het eigenlijk om. Met een display en een usb aansluiting en ruimte voor een sd kaart zodat je foto’s en filmpjes kunt maken. Vooral omdat het leuk en boeiend is, en omdat er mogelijk ‘plannen’ zijn  maar dat komt later. Enig gepeuter en gepriegel later had ik een ‘slide’ met een flintertje afgevallen pilea blad. En mijn eerste microscoop-foto. Verder helemaal niet geprepareerd dus het ziet er vooral uit als een groene brij, maar wel een mooie groene brij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.