Mooi goud is niet…….

Mooi goud is niet lelijk, mooi goud niet nee.
Er was een 50 jarig huwelijk in de familie en de (door mijzelf veroorzaakte) behoefte aan een jubileum doos waarin we foto’s, kaarten en brieven met herinneringen en wensen voor het stel konden aanbieden. Op zoek naar het meest goude goud als bekledingsmateriaal vond ik dit.

 

 

 

 

 

 

Een op nylon gaas gestabiliseerd laagje goudkleurig latex. Ik had beter moeten weten en mijn wensen wat betreft hoe goud goud moest zijn een beetje naar beneden moeten bijstellen. Maar dat heb ik niet gedaan, dus ik had dit verschrikkelijk lelijke materiaal, een absolute hel om mee te werken. Maar wel perfect voor het beoogde doel.
Een paar dagen later had ik dit doosje wat eigenlijk een klein laatje is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De reden dat de bovenkant blauw is en niet goud heeft te maken met mijn materiaal from hell, en de wens om een relief aan de bovenkant aan te brengen. Ten eerste in hoogglans metaal gaan details van elk relief verloren, ten tweede werd bovenop het relief het gaas waarop het latex was aangebracht wel heel erg zichtbaar. Wat de details nog verder liet wegvallen. Al met al ben ik best tevreden. En heb ik heel veel geleerd over materialen die ik vooral liever niet meer gebruik.

Een gedachte over “Mooi goud is niet…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *